Цікаві факти про абрикоси

016-600x203

Цікаві факти про абрикоси

– історичною батьківщиною абрикоса вважається Китай. Історія його існування налічує вже близько 6 тисяч років і тільки через три тисячі років він з’явився в Європі, в  південних країнах.

 – часто фруктам дають назву виходячи з місця  зростання. Так, наприклад, про фініки ми дізналися з Фінікії, про персики з Персії, а абрикоси довго називали вірменськими яблуками або сливами, тому що  вони там дуже широко  поширені, хоча Вірменія і не є їх батьківщиною.

 –  в плодах абрикоса міститься дуже велика кількість вітамінів, зокрема вітаміну С і А.  Якщо з’їдати близько 200 грамів цих фруктів, то можна себе забезпечити добовою необхідністю організму у вітаміні А. Наявність даних вітамінів робить абрикоси дуже корисними для зору.

 – абрикоси мають велику кількість сортів, але всі вони поділяються на три види: столові абрикоси, для сушіння та консервування.

 – розрізаний навпіл і висушений абрикос називається курага.

 – плоди абрикоса здавна активно використовують для приготування різних джемів, варення, а також випічки  хлібобулочних виробів.

http://amuse.com.ua/– з давніх-давен люди бережно ставились до цієї рослини, адже всі її частини наділені цілющими властивостями.  Корисними є і м’якоть, і самі кісточки, і кора дерева, і листя. Всі частини рослини використовуються при лікуванні різних захворювань.

 – при висушуванні плоди абрикосів не тільки не втрачають безліч корисних властивостей, але і  ще здобувають нові.

–  всього відомо трохи більше 20 сортів цієї рослини, яка розмножується насінням або живцями.

 – у Вірменії абрикос вважається національноб рослиною.